Головна | | Реєстрація | Вхід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS   Четвер, 25.04.2024, 05:00
Меню сайту
Категорії розділу
Нормативні документи [33]
Навчальні програми [12]
Календарні плани [22]
Розробки уроків [28]
Контролюючі роботи [14]
Бібліотека [13]
Документація кабінету [0]
Презентації, відеофрагменти, відеоуроки [7]
Робочі зошити учнів [1]
Дистанційне навчання [4]
Тести [9]
ЗНО [14]
ДПА [5]
Олімпіади, конкурси [32]
Позакласна робота [35]
Soft [0]
Атестаційні роботи вчителів [6]
Опорні конспекти [4]
Надіслати СМС
050,066,095,099
067,096,097,098
038, 069
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 15.09.2013 р.
Free counters!
Форма входу

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Он-лайн школа як інструмент запровадження засобів дистанційної освіти
07:44
Он-лайн школа як інструмент запровадження засобів дистанційної освіти

       Сучасний учень має у вільному доступі широкий перелік  віртуальних засобів навчання, часом – занадто широкий, щоб правильно оцінити їх ефективність. Готуючись до уроку, сучасний учитель уже не повинен розробляти усі матеріали самостійно – методичні банки, а серед них – мережа Віртуальних кабінетів вчителів Мурованокуриловецького району  - дозволяє вибрати ефективні розробки колег та поширити власні напрацювання.  Поєднання цих двох процесів роботи учнів та вчителів у віртуальному просторі є ефективним засобом надання вільного доступу до якісної освіти. Вебінари, відео лекції, он-лайн тестування проводять як найпрестижніші університети світу, так окремі фахівці різних напрямків.

     Он-лайн школа започаткована як інструмент запровадження засобів дистанційної освіти та може використовуватись у технології випереджуючого навчання. Така методика отримала у світі назву «flipped learning» (перевернуте  навчання, ще зустрічається термін «перевернутий клас»), основна ідея якого полягає у тому, що діти мають змогу опрацювати теоретичний матеріал удома у комфортній для них обстановці та вдосконалити свої знання у класі шляхом обговорення проблемних питань та виконання практичних завдань з опорою на уже засвоєний попередньо матеріал.

          Розробка теми – чи то окремого уроку, чи й окремого розділу, теоретична інформація якого не потребує довгого часу на опрацювання – покликана ознайомити учня з основною та найбільш суттєвою частиною теоретичного матеріалу, та практичні завдання з наступним тестом для виявлення рівня засвоєння даної теми. Для дітей, які бажають більш ґрунтовно ознайомитись даними по тій чи іншій темі, доцільно розмістити посилання на інтернет-джерела, які вважає корисними вчитель.

          За пропозицією розробників, структура уроку он-лайн школи наступна:

  • 1 блок. Теоретична частина, яка містить текстову інформацію, ілюстрації, діаграми, схеми, таблиці, відео додатки.
  • 2 блок. Практична частина: завдання для виконання у зошиті для документального контролю та оцінювання, та питання для обговорення, відповіді на які учні залишають у коментарях до сторінки уроку.
  • 3 блок. Тест, який учень виконує в он-лайн режимі.

      Матеріали до уроку автори розробляють у вигляді текстового файлу Word, на основі якого адміністратори віртуального кабінету формують сторінку уроку. Якщо учитель хоче розмістити відеоматеріали, які завантажені на сервіс YouTube, необхідно у блоці теоретичної частини помістити адресу відеоролика (її можна знайти у стрічці, де ми бачимо адресу сайту, у той час, коли відеоролик відкритий до перегляду на вашому комп’ютері). Завдання до тесту можуть бути складені як тест множинного вибору (коли до питання надаються варіанти відповідей, серед яких вірний один), або з декількома варіантами правильних відповідей. Ключі до тестових завдань необхідно розмістити після тесту, щоб адміністратор сайту зміг ввести їх коректно.

          Готові розробки необхідно надсилати на електронну адресу методкабінету для розміщення на сайті он-лайн школи. З питаннями та пропозиціями, а також за допомогою у роботі з ІКТ просимо звертатись до вчителів інформатики району, які пройшли відповідне навчання на практичному семінарі, адміністраторів Віртуальних кабінетів та розробника проекту Заболотного Миколи Григоровича. Ознайомитись із зразками готових уроків можна за посиланням.   

     Он-лайн школа потребує цікавих матеріалів, які вважають доцільними саме практикуючі педагоги! Її запровадження – це шанс створити таке навчальне середовище, яке відповідає програмі і є доступним та зручним саме для наших учнів і нас, учителів. Як кожне нове починання, вона проходитиме різні стадії розвитку, які будуть успішними лише за умови творчого підходу усіх освітян. 

Категорія: Дистанційне навчання | Переглядів: 8216 | Додав: roman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Robertjib  
0
Hello dear friend, I would like to offer placement of your link (or links) on different platforms of the internet such as: forums, blogs, comments and much more. . .

Increase your Visibility Boost Your Seo Rank - Get Organic Traffic From Google. Ranking in Google isn’t hard. All you need is a healthy number of backlinks from referring domains that have authority and trust in Google’s eyes.

This Backlinks Service Benefits:

1. Easily get Google rankings

2. Get a lot of traffic from Google

3. You can earn from the website in different ways

4. Increase Domain Authority (DA)

Quality guaranteed !

PRICE - 20$

WebSite - https://goo.su/ZUHZ

1 Gregoryanync  
0
The largest marketplace for freelancers in Europe and America, all services from $ 10, more than 1 million offers, discounts and sales are available on the marketplace. Earn money with us by selling your services - visit the store http://kworks.store

Ім`я *:
Email *:
Код *:

  
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
 



Copyright NICO - Заболотний М. Г. © 2011-2024 рр.Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz